Speluitleg

In januari vormen de Brandevoortse straten en huiskamers het decor voor spannend speurwerk, geheime opdrachten en zenuwslopende hersenkrakers. Vorm jouw droomteam van puzzelaars, creatievelingen en betweters. Strijd samen met je vrienden, buurt- en/of clubgenoten om deze wijkquiz te winnen!

Een week later volgt de prijsuitreiking tijdens een feestavond in ’t Brandpunt.


Het is de bedoeling dat je een team maakt. Dit mag uit zoveel personen bestaan als je maar wilt. Per team is er een teamcaptain nodig die in Brandevoort woont, voor de rest zijn er geen regels voor, dus ook iedereen buiten Brandevoort mag gewoon meedoen.

Omdat we een wijk in opbouw zijn kunnen we ons voorstellen dat het niet voor iedereen even makkelijk is om een team samen te stellen. Als je relatief nieuw in de wijk bent dan zou je bijvoorbeeld je straatgenoten eens kunnen vragen, dit is de ideale manier om elkaar beter te leren kennen en een band te scheppen. Een andere mogelijkheid is om een oproep plaatsen op de facebook groep “Durf te vragen Brandevoort” of die van ons www.facebook.com/wittewelwittenie.

Als je een team hebt samengesteld, dan kan je dit team van september tot november inschrijven via www.wittewelwittenie.nl.

Op de quizavond kan het quizboek om 18.10 uur opgehaald worden. Het is de bedoeling dat je zelf met je team op zoek gaat naar een locatie om de quiz te maken. Dit kan bijvoorbeeld bij iemand thuis zijn, maar het kan natuurlijk ook bij sportverenigingen, cafés, gemeenschappelijke ruimtes, etc. Dit mag je zelf weten en dien je ook zelf te regelen. Tijdens de quiz mag je gebruik maken van alle soorten hulpmiddelen die je maar kunt bedenken, zoals computers, laptops, rekenmachines, telefoons, buren, vrienden, et cetera.

Het quizboekje staat vol theorie en praktijkvragen en de quiz bevat daarnaast ook een geheime opdracht. Het team moet een teamlid voor de geheime vraag afvaardigen om naar een bepaalde locatie te komen op een bepaald tijdstip en daar een opdracht te doen.

Tot 23.30 uur heb je met je team de tijd om de quiz te maken. Voordat je de quiz inlevert, is het ook de bedoeling dat je met je team nog een joker inzet. Dit doe je op een bepaalde categorie waarvan jullie als team denken dat je deze het beste hebt gemaakt. Zet deze joker slim in, want het verdubbelt de punten op deze categorie!

En dan..

Dan wordt het wachten geblazen tot een week na de quiz. Op deze avond wordt op een spannende, maar vooral gezellige manier het slimste team van Brandevoort bekendgemaakt. Tijdens deze avond onthult de organisatie ook een aantal antwoorden en wordt er tevens een klein filmpje van het verloop van de quizavond vertoond!

Het winnende team krijgt de eer om zich een jaar lang de slimste van Brandevoort te noemen, ontvangt een heuse “Witte Wel Witte Nie?” wisseltroffee en een mooie prijs!

Daarnaast is er ook voor de 2e en 3e plaats een mooie prijs.

Kortom: naast de quizavond ook een hartstikke leuke, verrassende avond!

Voor vragen kan je mailen naar info@wittewelwittenie.nl.